fbpx


Qui som

La nostra història

Montessori Village va néixer a Madrid l’any 2011 i avui dia som una xarxa d’escoles infantils basades en pedagogia Montessori. Cobrim les etapes de Niu (0 a 18 mesos), Comunitat Infantil (18 a 36 mesos) i Casa de Nens (3 a 6 anys)

Seguim els principis de l’Associació Montessori Internacional (AMI), que vetlla per mantenir l’estàndard de qualitat de la pedagogia, des de la seva fundació el 1929.

Missió

La missió de Montessori Village és assolir una educació integral i accessible per a tots els nens sota la metodologia Montessori, aplicant el bilingüisme, en el marc dels valors que promovem; fomentant la seva curiositat intrínseca per l’aprenentatge, guiant-los cap al desenvolupament d’habilitats i destreses, per aconseguir persones que estiguin preparades per conviure en un món global i contribuir a canviar-lo cap a millor, amb el suport i l’acompanyament de la nostra comunitat de famílies.

Visió

Planegem assolir una xarxa de col·legis d’educació Infantil i Primària i Secundària que tingui com a pilars la metodologia Montessori, el bilingüisme i l’ensenyament respectuós; convertint-nos en la referència a nivell nacional – i projecció internacional – en aquest tipus d’ensenyament, per aconseguir alumnes que estiguin preparats per conviure en un món global i contribuir a canviar-lo cap a millor.

Valors

  • Qualitat del servei
  • Competència del nostre personal
  • Ambient familiar, tranquil i segur
  • Confiança en les capacitats del nen
  • Respecte per la singularitat de cada nen
  • Consciència social i ecològica

María Montessori va dir al seu moment: “l’objectiu de l’educació primerenca hauria de ser activar el desig natural del nen d’aprendre”. Nosaltres compartim aquesta visió cap a la infància. A l’educació tradicional s’ha perdut en certa manera alguns valors i maneres d’afrontar l’ensenyament, convertint-la en mecanicista i repetitiva. Nosaltres fem els alumnes protagonistes del seu propi aprenentatge, i els guiem cap a ell de manera individualitzada, natural i respectuosa. Els nostres alumnes aprenen a prendre decisions, a explorar i investigar.

L’aula tradicional no s’ajusta a les necessitats canviants de la nostra societat. No obstant això el mètode Montessori ha estat científicament dissenyat i provat durant dècades a tot el món. És una manera d’entendre l’ensenyament i la vida. Funciona.

“El més important per al desenvolupament d’un nen no és la quantitat d’informació que s’aconsegueix ficar al cervell durant els primers anys. El que és crucial és si som capaços d’ajudar-los a desenvolupar un conjunt divers de qualitats, entre les quals s’inclouen la perseverança, l’autocontrol, la curiositat, la meticulositat, la determinació i l’autoconfiança”

–– P .Tough
Arrow-up