fbpx


Qui som

La nostra història

Montessori Village va néixer a Madrid l’any 2011 i avui dia som una xarxa d’escoles infantils basades en pedagogia Montessori. Cobrim les etapes de Niu (0 a 18 mesos), Comunitat Infantil (18 a 36 mesos) i Casa de Nens (3 a 6 anys)

Seguim els principis de l’Associació Montessori Internacional (AMI), que vetlla per mantenir l’estàndard de qualitat de la pedagogia, des de la seva fundació el 1929.

Missió

Som una xarxa de centres educatius per a la primera infància (0-6 anys) que ofereix a les famílies espais de cura i aprenentatge per als fills, fidels a la filosofia ia la metodologia difosa per la pedagoga Maria Montessori.

Visió

Volem ser centres de referència en el desenvolupament de la primera infància pel valor i efectes duradors de les nostres intervencions en l’aprenentatge i la motivació acadèmica.
Ens encantaria participar activament en un canvi cap a nous models educatius que ofereixin eines als nens per ser autònoms en l’aprenentatge i no passius davant dels nous conceptes

Valors

  • Qualitat del servei
  • Competència del nostre personal
  • Ambient familiar, tranquil i segur
  • Confiança en les capacitats del nen
  • Respecte per la singularitat de cada nen
  • Consciència social i ecològica

“Tant Maria Giménez, com jo, fundadores del projecte Montessori Village i amigues des de fa més de quinze anys som mares i estem molt conscienciades de la importància de l’ambient educatiu dels nostres fills i el seu entorn.

Avui dia, l’educació al nostre país pateix una profunda crisi que afecta tant la qualitat de l’ensenyament com la pèrdua de valors bàsics a la nostra societat. Creiem que a poc a poc s’està perdent la vocació professional a les escoles, i les famílies ens veiem arrossegades per corrents contradictoris que ens parlen d’“aprendre jugant” davant de valors educatius d’“esforç i exigència” que han donat pas a moltes hores de escriptori i moltes tasques a casa, fins i tot en els primers cicles de lescolarització.

Quan vam descobrir la pedagogia Montessori vam entendre que oferia una mica més enllà de les aules. Ofereix als nens eines per ser autònoms en l’aprenentatge, aprendre a prendre decisions, ia respectar les decisions dels altres… El nen Montessori sap preguntar, explorar i investigar per si mateix. A més, la disciplina és una condició prèvia a la llibertat, i per això dóna tanta importància al treball individual i la responsabilitat personal.

Coneixedores de la potent eina que significa el llegat de María Montessori a la primera infància, hem creat aquest projecte meravellós per potenciar la independència dels nens, que sàpiguen triar, que en coneguin el potencial i que l’explotin.

Per descomptat les famílies formen part activa del nostre projecte, ja que la filosofia Montessori mai no s’ha de quedar a l’escola, ha de formar part de la família i de la vida.”

Ana Monmeneu

Arrow-up